Jan 26, 2014

What we did in London

Söndagen till ära så tänkte jag ta och visa er lite bilder från vår London resa. 
Senare kommer det mera bilder relaterade till shopping och annat roligt, men först skall vi gå igenom lite basic sightseeing och annat obligatoriskt.


1. Vi anländer till London - Victoria från Heathrow flygplats med metron eller "the tube" som riktiga britter kallar det för. Jag var ju som vanligt helt lost och hade inte den blekaste aning om var vårt hotell låg. Sån tur är så är ju Mikko en karta i människoform, så vi kom lyckligt fram till hotellet i Belgravia.

2. Här har vi just varit vid slottet och hälsat på drottningen över en kopp te. Trevligt, trevligt.
Vägen på bilden kan ni kanske känna igen från filmen Johnny English, där Rowan Atkinson i en scen åkte i en racer-rullstol undan bovarna.

3. "Hands down, best Abbey I've ever seen" som en viss Joey Tribbiani skulle ha sagt.

4. Bästa sättet att ta sig fram i London är ju nog med Tuben som vi aktivt använde hela resan. Men som jag lärde mig the hard way så skall man vara försiktig med dörrarna som stängs hårt och man kan fastna emellan, vilket gör väldigt ont. Och förstås skall man ju också "mind the gap" vilket man påminns om ständigt i högtalarna vid varje stopp.


5. När man nu en gång är i London så måste man ju ta en Telephone Booth bild. Man måste.

6. Jag, världens längsta man och en gubbe som ser sådär allmänt sur ut. Förutom denna charmerande man så var de flesta britterna över lag väldigt trevliga. 

7. Bild. 

8. Det var roligt att åka med dubbel deckare, alltså bussarna som har två våningar. Men man får nog hålla hårt i sig då man går upp för trappan, det är ganska vingligt. 

9. Vi var och tittade på Arsenal - Fulham, och fick uppleva ganska mycket under det besöket. Men det tar vi kanske en annan gång. Mikko var nöjd.

10. I Notting Hill fanns det trevliga butiker på shopping gatan. 

11. Här slocknade vi trötta varje natt.

12. Här ser ni första bilden som togs. En spänd Vanessa som väntar på skjutsen till Vanda flygplats.


2 comments :

 1. Det är alldeles sant att ni har upplevt och sett mycket. Jag trodde att ni inte skulle hinna se allt vad ni ville, men jag hade fel, ni såg allt och lite mer. Ni är ju ett fint team och tycker om samma saker!

  Det är fint, Vanessa, att du tar hand om din farmor, du får snart hjälp.

  Hälsningar från Krokarna

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jo vi har sett massvis med roligt under vår resa. :) Det är kul att få kunna vara till hjälp när nån som betyder så mycket för en har det illa ställt. Snart så har vi nog henne på benen igen!

   Kramar härifrån!

   Delete

Lämna gärna en liten kul kommentar om du har tittat in!