Mar 3, 2017

Armstickade en egen chunky yarn filt


Igår fick jag inspiration till att armsticka en egen chunky yarn filt. Hoppade i bilen och åkte iväg till Jysk där jag hittade billiga fleece filtar som passade perfekt till att laga garnet av. Filtarna kostade bara 2 euro styck och till min filt gick det åt 7 st filtar. Filtarna klippte jag i 8cm tjocka remsor som jag sedan töjde lite på så att de rullade ihop sig och blev sådär garn-aktigt. 
Mest tid gick det åt till att laga garnet, höll på att bli galen i ett skede. Lösningen var: vin. Sen rullade allting å som smort. 

Jag gjorde 28st maskor och det räckte mer än väl. Några till skulle nog ha rymts på armen, men det var nog en hel del att hålla reda på. Ville hålla det rätt så tajt så att hålen i filten inte blev allt för stora. 
Armstickning funkar precis på samma sätt som vanlig stickning, nästan lättare då det inte finns en massa pinnar att hålla reda på.  Ungefär 5 timmar tog hela processen, med några små pauser här och där. Riktigt terapeutiskt. Tänker nog absolut göra en till eller två. 
Gärna skulle jag nog köpa garnet färdigt, det var som sagt jobbigast. Vet ni var man skulle kunna få köpa så tjockt garn?

Där jag skarvade filtremsorna helt med vanlig dubbelknut så blev det små fina rosetter som prydde filten ganska fint. Dom stör inte, men man kan också pilla ner dom bland maskorna så att de inte syns. 
2 comments :

 1. Kamagra finns att köpa www.intimleksaker.com
  Rekommenderar SEXLEKSAKER www.intimleksaker.se
  http://intimleksaker.com
  http://intimleksaker.se

  ReplyDelete
 2. Vad fint det blev och så enkelt, om man nu kan det. Önskar att barnen på slöjden skulle göra detta,

  ReplyDelete

Lämna gärna en liten kul kommentar om du har tittat in!