Sep 28, 2011

Förbannade Fiskben!!!

I kväll var det dags att äta lite fisk. Jag är så otroligt allergisk för de äckliga benen i fisken att jag blev alldeles skräckslagen när jag märkte att vi köpt en fisk med hundratals ben i! BLÄÄ. Och eftersom jag inte är kock så har jag ingen aning om hur man rensar bort de snuskiga benen. Så jag fick göra det på mitt eget vis. Jag tog ta med händerna och började förtvivlat slita och gräva fisken till små bitar. Sådär lite  barbariskt. Ganska bra blev det, men halva fisken åkte i roskis för det blev för äckligt. Den hade påriktigt miljoner små ben som var omöjliga att demolera. Usch, från och med nu blir det bara benfria fiskar.



Men bra blev det. Jag slängde de nu befria bitarna (fiskmoset) i en form med avocado-olja, smetana, citronpeppar, svartpeppar, lime och rosensalt. Sen allt in i ugnen. Till fisken lagade jag blomkålsmos som är lite som potatismos och nästan ännu godare, lätt att göra är det också. Och inte några kolhydrater här inte.

Ingredienser: 
Blomkål
Smör
Grädde
Salt
Peppar

Ev annan smaksättning, tex:
vitlök
oliver
paprika
chili
sambal oelek 

Gör så här 
Koka blomkålen tills bitarna är mjuka. Häll av vattnet. Lägg i en rejäl klick smör och mixa med stavmixer. Krydda efter smak och blanda i grädde till önskad konsistens.




Såhär såg middagen ut: SMASKENS. 


Det var värt mödan med de förbannade benen.

2 comments :

Lämna gärna en liten kul kommentar om du har tittat in!