Apr 3, 2014

Recept på min kycklinggryta


Vad smällde jag ihop i köket idag? Jo, en smarrig kycklinggryta. Som ni säkert vet så är jag och recept inte bästa vänner precis, så jag brukar hitta på egna vägar. Så mått och sånt kan jag inte ge er, men en bild säger mer än tusen ord. 

Så grönsakerna ser ni på bilden, sedan tillsatte jag kokosmjölk, grädde, vatten, tikka masala, salt, peppar och gurkmeja. Så förstås kycklingen också, men den så kan man ju byta ut mot vad som helst för kött eller så lämna bort köttet helt och hållet.

Släng allting i en gryta och in i ugnen. Stek gärna löken skilt först så att det blir riktigt läckert. Desto längre den får gotta sig i ugnen desto bättre blir den. Jag hade den där i två timmar, sen gav jag upp för jag var så hungrig.Vad är en gryta utan en god kall tzaziki? Ingenting. Så jag gjorde en härlig tzatziki. 
Jag älskar tzatziki och äter det med typ allting. Såååå gott och jättelätt att laga.


Sallad ska man ju också ha. Idag blev det en riktigt nyttig en med spenat och hela faderullan. Sitter nu här och väntar på att jag skall bli stark som Popeye, men ingenting händer. Börjar misstänka att jag har blivit lurad i min barndom...


Mumsigt och nyttigt!


2 comments :

Lämna gärna en liten kul kommentar om du har tittat in!