May 28, 2013

Recept på ljuvlig Lax alá PrinsessaVanessa


Gokväll alla ni härliga och glada människor! Nu är vi proppmätta av god Lax alá Prinsessa Vanessa. För de som vill laga samma härliga laxmiddag så skall jag skriva upp receptet, märkväl att jag hör till de som bara slänger i ingredienser och inte har ork att mäta och ha mig... Så receptet skall man följa med eget hjärta, smaka med jämna mellanrum så blir det riktigt bra!

Laxen:

Lägg en lax i en form på en bädd av avocado olja och strö lite salt och peppar på. Blanda ihop 1 burk smetana, 5 msk turkisk yoghurt, rejält med färsk dill, citronsaft, salt, peppar och sommarlök i en burk och häll det sedan över laxen.  Heter det förresten sommarlök? Alltså en såndär lök med långa skaft som är väldigt färsk? Hur som helst skall laxen sedan in i ugnen till den är så klar som man vill ha den.. Om man hör till sushi-människorna så kan man ju vräka i sig den bums med detsamma.

Grönsaksgratiné:

1 Zucchini, 2 lökar, 1 batat och kålrot hackas i stora bitar och läggs i en form med mycket olivolja. Sedan smaksätter du med vitlök, salt, peppar, vitt vin och 2 dl grädde. Jag hällde också på lite riven ost bara för att det är tisdag. Sen in i ugnen med härligheten.

Gräddfilssås:

4 dl gräddfil, dill, och 3 msk senap blandas och läggs i kylen tills laxen och grönsakerna är klara. Lätt som en plätt. Lycka till!

(Akki: He ska int vaa 3 dl senap). :D                     


No comments :

Post a Comment

Lämna gärna en liten kul kommentar om du har tittat in!