Dec 22, 2011

Pepparkakor från Mars

Vi komma, vi komma från pepparkakeland!!.. Just det, idag har jag bakat pepparkakor. Kan meddela att det slutade med att jag lyckades skapa troligtvis julens fulaste pepparkakor. Om dom inte blev brända så blev de antingen missformade eller allmänt äckliga. Fick lite hjälp av min käre far med att kavla ut degen. Eftersom han inte har spenderat så mycket tid i köket under sin livstid så stjälpte han mera än hjälpte genom att hälla ut så mycket mjöl på degen att köksbordet såg ut som ett vinterland och degen blev skarp som sten.   Trots att vi två klåpare var i farten så fick vi ändå pepparkakor.. Dom är inte så fina, man kan kalla dem personliga.

Fortsättningen på min pepparkaks-terrorisering kom när jag skulle glasera mina mästerverk. Jag lyckades förstöra alla pepparkakor som kom i närheten av mig med min kladdiga glasyr.. Jag är ingen Picasso precis.   Skulle göra en pepparkaka till min underbara systerson, men kunde inte räkna ut hur mycket rum bokstäverna behövde... Så istället för "Bumbi" fick han en kaka där det står "Bum"... Tur att han inte kan läsa.

Mjöl, mjöl och mera mjöl.... Heja Pappa.

Här konstaterar mästerkonditorn att nånting gått snett...

Här har ingenting ännu gått snett med glasyren...

Lite galen blir man ju när det vankas pepparkakor

Bums egna pepparkaka...

Trodde att jag kunde rädda hemskheterna med glasyr.. Men nej.

GOD JUL.... Pepparkakor som inte ens duger att ge åt ens värsta fiender..

4 comments :

 1. Ihanat kuorrutukset! vähän oot hyvä!
  -Emma

  ReplyDelete
 2. Hahahaa. Ironia paistaa läpi, mutta kiitos! :D

  ReplyDelete
 3. Hej!

  Vår internet har inte funkat, grannens pojke var här och hjäpte till, roligt och läsa din blogg igen. Pepparkakorna såg fina och hårda ut.Vi var i julkyrkan idag och Mikkos gamle arbetsgivare var på besök, inte Leena utan Kari. Tidigare på dan sken solen, men just nu ser det hemskt tråkigt ut, uch! Vi har också haft problem med vattnet, det har bara slutat komma då och då. Har ni fortvarande Åbogänget hos er? Ha det så bra och hälsa alla!

  Hälsningar från Karislojo tomtar.

  ReplyDelete
 4. Oj va ni har haft mycket att fixa där :D Hoppas att allting är i sin ordning nu :D Åbogänget åkte hem igår. Det har varit en så kul jul! <3 Kramar till er!

  ReplyDelete

Lämna gärna en liten kul kommentar om du har tittat in!