Aug 23, 2011

Vem vet? Inte du...

Nu är vi tillbaka i Helsingfors efter en trevlig vecka i Patis. Ikväll var jag och min kär svärmor Kirsti på Lisa Ekdahls konsert som ordnades av Helsingin Juhlaviikot i Hakaniemi. Med tanke på att jazz inte ligger så värst nära mitt hjärta så kan jag glatt meddela att jag var positivit överraskad över hur bra konserten var. Bäst var det när hon sjöng på svenska, då fick man nästa gåshud. Synd bara att det var typ 3 sånger på svenska och resten på engelska. Jag och Kirsti väntade ivrigt på att vår favoritsång "Vem vet" skulle komma. Vi hann redan bli besvikna när artisterna lämnade scenen utan att vi hört Vem vet. Vi klappade in artisterna i hopp om att de nu skulle framföra sången... Men nej, artisterna sjöng två engelska sånger på encoren. Först när vi klappade in dem ännu en gång så hördes de känd tonerna till hitten och publiken tjöt! En perfekt kväll blev det till slut. Fastän favoritsången inte skulle ha framförts så skulle det ändå ha varit en väldigt lyckade kväll. Jag och Kirsti hade otroligt trevligt tillsammans. "Vem vet" var bara pricken på i:et till en ypperlig kväll.

Innan konserten
Lisa Ekdahl
Det var förbjudet att fotografera under konserten, men jag knäppte en bild i smyg som den snorunge jag är.

Min vackra svärmor
Inne i tältet
Glömde att tillägga att det ösregnade och blixtrade under konsertens gång. Det var ganska mysigt inne i tältet, sån tur så var vi inte under bar himmel, det skulle ha varit katastrof. Regnet smiskade ner som aldrig förr och stora flodar bildades på gräsmattan utanför.

Tack Kirsti för en underbart trevlig kväll <3

Här kommer ännu en video från youtube med Lisa Ekdahl och Vem vet:   


3 comments :

 1. roligt att ni tyckte om konserten. det var säkert ganska mysigt då regnet öste ner där ute. trevligt sällskap hade du också tycker mamma

  ReplyDelete
 2. Jag instämmer! Vi hade jättekul! På ngt vis stämningen blev ännu mysigare pga ösregnet. Men vet du vad, jag satt ju rakkryggad hela tiden och huvudet lite på snett... idag har jag inte kunnat vrida huvudet åt vänster. Hoppas det går snart över. Lisa E. var på radio i morse och sade att var roligt och sjunga på svenska. (för få bitar på svenska tycker jag)Reportern sade att hon är jättepopulär i Frankrike och nu ska hon på turne i mellersta Europa. Tack för ett mycket trevligt sällskap, det här ska vi göra om någon gång.

  Ha det så bra vackra Vanessa! Hälsa alla dina tre pojkar!

  Tanten från Rikroken

  ReplyDelete
 3. Ajdå, det är så jobbigt med nackspärra! Det kan vara sjukt länge. Hoppas att det är bättre redan. Tack själv Kirsti, det var en väldigt trevlig kväll dvs.

  ReplyDelete

Lämna gärna en liten kul kommentar om du har tittat in!