Mar 19, 2015

Stay safe

Sitter här och funderar lite. Skall ju resa till Karibien snart och har redan tänkt på vad jag skall börja packa med mig. Kollade lite online och det verkar som om det är ett ganska tryggt land utan en massa stölder och andra hemskheter. Men det är alltid något att tänka på när man skall resa, skall jag ta med mig mina dyraste väskor, datorn och annat. Har sån tur är aldrig råkat ut för att någon skulle stjäla någonting av mig, men det är definitivt alltid någonting som man bör ta i beaktande. 

Hur brukar ni göra på resor? Gömmer ni pengarna i strumporna när ni är på stranden? Eller gräver ni ner allting i sanden? Jag surfade runt lite och tänkte i alla fall skaft mig en vattentät påse till telefonen och kanske en vattentät väska, så kan man ha sina saker nära sig och undvika att någon springer iväg med ens egendom medan man njuter på stranden.Denhär söta väskan är också vattentät, funderar på att klicka hem den också.Man blir lite paranoid att nån skall stjäla från en när man har sett en hel del program på tv:n, som t.ex  "Scam City" (väldigt intressant program som jag verkligen rekommenderar). Där får man lära sig vad man skall undvika och akta sig för på resor i olika länder. Safety first. 

Jag är kanske annars inte så försiktig hemma i Finland med såna saker som man kanske borde vara. Man hör en massa historier om folk som blir rånade på sina saker, men man tänker ju alltid "nä men dedär kommer aldrig att hända mig".. Men när oturen är framme så är det försent. Bättre att vara på den säkra sidan.

Köpte faktiskt för ett par år sedan en extra grej till vårt dörrhandtag som förhindrar att någon kan bryta sig in i lägenheten. Det roliga var att det var en kille som plingade på och frågade om jag ville köpa dendär safety grejen och jag sa direkt "nej inte behöver jag nåt sånt".. Så frågade han om han fick visa mig hur lätt det är att bryta sig in i vår lägenhet. Jag gick med på det. Han blev kvar på utsidan och jag stängde dörren. Två sekunder senare ser jag en järnpinne komma in igenom postluckan och sekunder senare så var han inne i hallen igen med ett stort flin på sina läppar. 
Jag stod där som förstelnad och kraxade ur mig "ööhööh... vad kostar säkerhetslåset?"..

Hade aldrig trott att det skulle gå sådär lätt. 
Men nu får man ju känna sig säkrare igen.


Kolla vad du kan göra för att göra ditt hem lite säkrare. Det kan löna sig.
No comments :

Post a Comment

Lämna gärna en liten kul kommentar om du har tittat in!