Jun 3, 2013

Jag har hittat lösningen mot fästingar!!

Alla ni som har husdjur känner säkert igen frustrationen av att vareviga jäkla kväll leta igenom i din älskling päls efter dessa lömska blodsugande figurer som kallas fästingar. Jag är själv också livrädd för att bli biten, och jag ligger i en stor riskzon med tanke på att jag har två lurbollar som sover i min säng varje natt. Jag har hittat flera fästingar i deras päls så gott som efter varje promenad, men nu har jag inte sett en endaste en, för att jag har hittat botemedlet! Tattataddaaa!!

Eftersom jag är emot alla äckliga kemikalier som dom rekommenderar på apoteket så bestämde jag mig för att hitta ett naturligt sätt att bli av med dessa monster. Det kan ju inte vara så hälsosamt att spruta ett medel på hundarna när det på burken står att man omedelbart skall tvätta av om det kommer i kontakt med ens hud, hej hallåå...

Svaret på våra böner är: Vitlök. Efter att jag började kurera mina små med vitlök, ca 1 klyfta per dag så har vi inte sett en endaste fästing. Nu har det gått över en vecka utan en glimt. Förut hittade vi upp till 3 varje kväll. Dessutom har jag blandat ihop min egna vitlöks-potion i en sprutflaska som jag sprutar på hundarna innan vi går ut. Det är bara vatten och massvis med vitlök. 

Hundarna har ju en härlig vitlöksdoft omkring sig, men det kan man leva med så länge som man får leva utan fästingar. 


6 comments :

 1. Hundarna äter väl inte det? Jag har förstått att vitlök är farligt för hundar, lite som choko :/

  ReplyDelete
 2. Jag hade också trott så, men det är tydligen bara vanlig lök som inte är så bra för hundarna. Vitlök i kurer och små mängder så kan man ge till sina hundar. Kurerna kan vara i nån vecka eller två. :) Thinosulfatet lär skall vara ohälsosamt för hundarna... Men ja, man får ju själv fundera lite. Det här är igen en sån grej som det inte finns studier på.. :/ Och andra sidan så kan ju fästingarna också ta livet av hundarna... Så man blir ju lite desperat.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Annars så funkar ju vitlöksvattnet som man kan spruta i pälsen :D det kan man ju använda sig av :)

   Delete
  2. Det stämmer ju i och för sej :) Vi har inte ännu fått fästingar, men jag antar att det bara är en tidfråga.. :/

   Delete
 3. Du måste nog sluta med din vitlöks kur för hundarna!
  All lök är farlig dom får anemi!
  Gå igenom pälsen istället! :)

  ReplyDelete

Lämna gärna en liten kul kommentar om du har tittat in!