Nov 26, 2012

Eteriska oljor

Kom hem från forsknings symposiumet på skolan för en stund sedan. Det har varit en lång dag och jag är så trött att jag snart tror att jag stupar i säng. Gick förbi Life butiken påväg hem och köpte lite sköna oljor som hoppeligen kommer att pigga upp en aning. Denna gång föll jag för Pepparmynt och lavendelolja.

Lavendelolja är antiseptisk, lugnande, balanserande och utmärkt vid infektioner, förkylningar eller sömnproblem. Perfekt att ha i en aromalykta i sovrummet. Den är också bra vid stressrelaterade problem, migrän och högt blodtryck.

Ett litet tips:

Droppa lite lavendelolja på en vanlig fin sten och ha den exempelvis i badrummet (eller något annat rum). Det doftar gott länge med bara några droppar. Man kan också lägga stenen i garderoben, så doftar det ljuvligt varje gång man skall välja kläder.

Pepparmintoljan kan man ta varje dag, några droppar med lite vatten. Det hjälper mot magproblem, uppblåsthet och illamående. Om man har huvudvärk så kan man också smörja lite av oljan bakom öronen, det lindrar värken.
Också superbra att dricka om man har mensvärk. Oljan ger också energi om du känner dej trött :)

No comments :

Post a Comment

Lämna gärna en liten kul kommentar om du har tittat in!