Lagade Chili Con Carne idag, och blev ju tvungen att sjunga matens egen themesong medan jag kockade. Köket ekade "Chili Con Carne med socker på. Rätt ska va rätt, ska va rätt, just SÅ Chiliiiiii Con Carne med socker PÅÅÅ! ".
Varifrån kommer egentligen det här med socker på? Ska man lägga socker på när man serverar?
Brukar nog lägga en nypa socker i när jag laga exempelvis bolognese, och lagade också lite socker i Chili Con Carnen. Har hört i kockprogram att en nypa socker lyfter fram köttets smak och skapar typ kontrast eller nåt liknande?.. Så kanske det ligger nåt i dethär med socker på carnen?... Eller är jag helt ute och cyklar?
Inte för att jag nu egentligen smakar nån skillnad.
TIPS! Kan med erfarenhet säga att det helst inte lönar att klia sig i näsan efter att man har hackat chili, det svider. LÄNGE.
"inte lönar sig i näsan" :D
ReplyDeleteHahhaaa :D ojdå :D
DeleteTur att bilden kanske beskrev vad jag menade :D
Delete