Apr 28, 2011

Pepparrot

Igår fick jag mina efterlängtade guldskor på posten. (De som jag laddade upp bilder på för en tid sen).. Don var lite trånga, men jag tänker envist använda dem fastän det kommer blodsmak i munnen. Dom är ju så fina och unika.  På köpet kom det en liten tofs som jag blev kär i. Kände mig som Maria Montazami i svenska Hollywoodfruar när jag kände kärleken för tofsen. Hon är ju som man sett på TV galen i tofsar. Kanske jag också borde börja samla på dessa roliga och unika tofsar som finns i alla möjliga former och färger?

Min kinesiska tofs


Idag hade dom haft nurin kurin päivä på Mikkos jobb och det såg ganska roligt ut när en stor gorilla kom körandes hem och lunkade in i vår lägenhet. Hundarna var lite nyfikna på den håriga varelsen som kommit på besök.
Ikväll har jag gjort egen pepparrotsättika som enligt Maria Trebens bok lär vara bra mot finnar och akne.

Pepparrotsättika:


Morgon och kväll på fuktat ansikte och låt verka i 10 min.

Gör själv:

Den finrivna pepparroten fylls i flaska och vin eller fruktättika hälls över. Ättikan skall täcka pepparroten. Det hela får stå i 10 dagar i rumstemperatur innan användning. Eftersom man använder medel direkt ur flaskan utan att hälla av ättikan för det förvaras i platsflaska som rengjorts genom kokning och har preforerat lock. Pepparroten tar skärpan från ättikan och vise versa. Därigenom uppstår en mild essens som är lämplig för varje ansiktshud.

Såhär ser en pepparrot ut. Och jag vill varna att den har en enormt stark arom som får ögonen och näsan att rinna som värsta Niagara Fallet. När man tvättat och skalat roten så skall man riva den fint. Jag gjorde det med maskin eftersom det är hundra gånger lättare. (Tack mamma och pappa för en nödvändig hushållsapparat)

Sen är det bara att blanda. Kom ihåg att locket skall vara preforerat.. Annars blandas det väl inte ordentligt.


Här får ni se min styliga skyddsdräkt. (För jag kan meddela att man inte klarar av att stå längre än två sekunder i den starka stanken som stiger upp ur geggamoijan.

Det såg snarare ut som om Osama Bin Laden kommit hem till oss för att kocka.

Och voilá - Pepparrotsättika.Nu skall den bara stå och mogna i tio dagar och sen är det up to test. Jag återkommer.

4 comments :

  1. haha :D du e bara FÖR tokig!! Bin Laden <3

    ReplyDelete
  2. Vad betyder preforera. Vänliga hälsningar: mor och dotter i Kokkola som undrar :D

    ReplyDelete
  3. Preforera betyder att man skall göra små hål i korken :)

    ReplyDelete

Lämna gärna en liten kul kommentar om du har tittat in!